Hundskor

Tips för att “gå in” Ruffwears hundskor:

1 När du först får hem skorna, gnugga de i händerna så sulan blir mer följsam. Det gör att skorna blir bekväma fortare. Speciellt för små hundar tar det längre tid att mjuka upp yttersulan.

2 Låt det ta tid. Börja med att sätta på skorna inomhus några minuter, prova ett kort tag utomhus och öka sedan på tiden succesivt. Se till att göra något roligt när skorna “gås in” så kommer fokus läggas på det roliga (tex leksaker, spåra etc) samtidigt som hunden blir bekväm och vänjer sig.

3 Titta efter skav eller tryck varje gång ni använt skorna under “gå in”-perioden. Kontrollera också hur hårt remmen sitter och passform, så att skorna sitter säkert på.

4 Prova strumpor (Bark’n boot). Strumpor hjälper till med komforten och ger ett mjukt fukttransporterande lager mellan tass och sko. Strumpor kan också skydda klorna och förbättra passformen.

5 Använd rätt storlek. Att få rätt storlek på skorna säkerställer inte bara att skorna stannar på och upprätt, utan det hjälper också till med komforten. Remmen ska sitta tätt ovanför bakre trampdynan (mellanfotstrampdynan), men under handknöl(häl)trampdynan. Skon ska passa med lite utrymme från sidorna, framifrån och bak och böja i 45 graders vinkel där hundens tass böjs naturligt.

6 Din hund kommer med största sannolikhet att “dansa”, skaka på tassarna och ha höga benlyft första gången i skor, men var inte orolig det är en naturlig reaktion! Försök att inte skratta om du har en känslig hund. De flesta hundar vänjer sig förvånansvärt snabbt vid skor. Använd tipsen ovan och fantasin, så kommer skorna snart vara bekväma för hunden.